Spytspande og Sorte huller

Rejs med spytsamleren ud på en performativ lydvandring ad spyttets slimede formsprog og få et nyt blik på, hvordan epidemier, kropsvæsker og vores politiske virkelighed forvikles og forbindes. Lydvandringen udfolder sproget om det fremmede og det, som ikke længere er os, men kommer fra os. “spytspande og Sorte huller” balancerer de store tanker med humor og fortællelyst og byder indenfor i et univers af eventyrets magi.

Spytspande og Sorte huller, Odense, 2023. Photo: Ard Jongsma

Udstyret med hovedtelefoner, guides publikum gennem byens afkroge via skjulte veje. Med performativ fornemmelse og et immersivt lydlandskab i øregangene sættes vandet og spyttet i vores kroppe i svingninger. ”Spytspande og Sorte huller” undersøger romantikkens natursyn med afsæt i et samtidigt behov for at forstå det mudrede, det som fordærves og det som normalvis sorteres fra.

 

Spytspande og Sorte huller, Odense, 2023. Video: Christian Brems

Performancen lader publikum reflektere over menneskets grundlæggende lyst til at fortælle historier for derved at stille tidens spørgsmål: Hvad er det for en verden, vi lever i? Hvilke andre verdener er mulige at forestille sig? Og hvad betyder det, hvilke historier vi fortæller om os selv om fortiden, nutiden og fremtiden?

 

Spytspande og Sorte huller, Odense, 2023. Photo: Ard Jongsma

Performancen er skabt i samarbejde med komponist Frederik Heidemann, dramaturg Betina Birkjær, skrædder Elsebeth Hede Jensen og sangtekst-forfatter Selina Rom Andersen. 

Støttet af: Statens Kunstfond, H.C. Andersen Festivals, Århus Kommunes Kulturudviklingspuljen, Syddjurs Kommune, Ringsted Kommune & Haderslev Kommune.

 

Spytspande og Sorte huller, Odense, 2023. Photo: Ard Jongsma